EEVOC Sportief verliest topper tegen VC Struikelblok Gemengd

Vrijdagavond 20 januari 2017 moesten we op bezoek bij VC Struikelblok Gemengd, de huidige leider in onze reeks, voor een topwedstrijd nota bene, want wij stonden op de tweede plaats.

Bij het oprijden aan de sporthal van Caritas bleek de parking een pareltje geworden, maar de kleed- en doucheruimte leek als vanouds beschermd erfgoed van mislukte binnenhuis-achitecturaal, zonder kapstokken, stoelen en lavabo’s. Maar ‘who cares about the shower?’ Wij waren immers gekomen om punten te pakken en de koppositie in de rangschikking over te nemen van de thuisploeg. Bij VC Struikelblok moest ouderdomsdeken Dirk forfait geven, wat maakte dat onze tegenstrever met 4 dames en slechts 2 heren moest spelen. Ik was er rotsvast van overtuigd dat we de 3 punten zouden pakken.

Maar het draaide helemaal anders uit. De dames van Struikelblok deden ons pijn met zwaar opslagwerk. Wij maakten de meeste fouten, zij de meeste punten. In de eerste set konden we een achterstand van 5 punten nog wegwerken, op de valreep het tij nog keren en afsluiten met winst (24-26).
Maar in de 3 volgende sets was de som van persoonlijke fouten te groot om aanspraak te kunnen maken op winst. Op alle posities en in elk spelonderdeel waren we te wisselvallig, waardoor wij zo ongeveer de helft van de punten voor de tegenstrever maakten en collectief moesten plooien voor de ploeg, die effectief een struikelblok voor ons bleek te vormen (25-20, 25-20, 25-21).

Na een therapeutische douche in een doolhof van hokjes, serveerde Dirk nog door-de-vrouw-zelfgebakken cake in een gezellig geïmproviseerd salon uit de jaren zestig. Ondanks de warme gastvrijheid van VC Struikelblok, voor wie de overwinning echt verdiend was, werd het een beetje koud in m’n hart.

Eindstand VC Struikelblok Gemengd – EEVOC Sportief: 3 – 1 (24-26, 25-20, 25-20, 25-21)

Comments are closed.

Facebook Comments