JTV Dero Zele-Berlare op nummer gezet door EEVOC (heren 1e prov.)

Zaterdag 14 januari stond de belangrijke wedstrijd tegen JTV Dero Zele-Berlare op het programma, belangrijk omdat bij verlies de Waaslanders over ons wippen in het klassement. We misten onze toren Cedric Van Acker wegens ziekte en Michiel wegens examens.
Set 1
Zele-Berlare nam de beste start met sterk verdedigingswerk en liet ons de fouten maken. Het kleine kloofje zorgde echter niet voor paniek bij onze mannen en met een lange opslagreeks deed setter Jasper bij zijn dorpsgenoten de kopjes naar beneden gaan. We kwamen niet meer in de problemen en wonnen de set met 18-25.
Set 2
Bij de bezoekers geraakte opposite Thomas De Brauwer niet door de Ertveldse muur en werd halverwege de set vervangen. Geen van beide ploegen kon in deze set echt zijn wil opleggen. Op het einde van de set was het toch de ploeg van coach Luc Verkimpe die de set kon binnenhalen, ditmaal met 22-25.
Set 3
In de heenmatch lieten we nog een 2-0 voorsprong verloren gaan, nu waren we vastbesloten om dit niet opnieuw te laten gebeuren. Toch konden we pas op het einde van de set een kloofje slaan. Twee misverstandjes bij 20-23 zorgden ervoor dat het toch nog spannend werd. Na een aanvallende winner en een aanvallende misser bij de thuisploeg werden de set en de match binnengehaald!
Dat deze vooraf als moeilijk bestempelde wedstrijd met 0-3 werd gewonnen is een serieuze opsteker! Volgende week nemen we het in onze eigen Hoge Wal thuis op tegen ploeg in vorm Spectrum Moerbeke, rechtstreekse concurrent voor de 2e plaats in de ranking.

Het verslagje is van de hand van Frederik van Beveren

Comments are closed.

Facebook Comments