EEVOC Sportief blijft verbazen!

Verslag wedstrijd EEVOC Sportief – Bavog: woensdag 11 januari 2017

Gister(en)*avond stonden we voor onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegenover Bavog, de ploeg met wie we, met gelijke punten, de derde plaats deelden in de algemene rangschikking.
Dirk was er niet bij, omdat hij met de familie zijn 66e verjaardag mocht gaan vieren.

Van bij aanvang van de eerste set straalden we zelfvertrouwen uit in al onze acties. ‘Paniek’ stond gisteren nooit in onze woordenboek, ook niet op momenten dat we enkele punten achter stonden op onze gasten. Hoewel het scoreverloop cijfermatig vrijwel gelijk opging, oogde EEVOC Sportief zelfverzekerder en mooier dan de Lembekenaars. Op serene wijze haalden we dan ook verdiend de eerste setwinst binnen (25-20).

Ook in de tweede set waren we in alle facetten iets beter dan Bavog. Door opslagdruk kreeg onze tegenstrever geen structuur in de opbouw, waardoor wij veel free-ballen kregen en die ook aanvallend konden afmaken. Wij speelden op ons best en konden deze keer ons spel écht opdringen aan de andere ploeg. Met dezelfde score als in de eerste set kwamen we weer winnend over de streep (25-20).

En ook in de derde set trokken we de lijn stevig door : opslagdruk naar de zwakste receptie bij onze tegenstander, positiespel, zoneverdediging, achterspelers inschakelen in aanval, de wil om elke bal te verdedigen, blokken … iedereen ging er vol voor. Met de spirit “Geluk dwing je af, pech zit tussen je oren” konden we Bavog in een verloren positie brengen en onze negende zege van het seizoen binnenhalen (25-19).

De persoonlijke foutenlast bij ons, EEVOC Sportievelingen, was gisteren zo laag, dat we quasi onklopbaar waren. Met een zekere fierheid durf ik te stellen dat we een maatje te groot waren voor Bavog. Deze overwinning brengt ons terug naar de tweede plaats in de rangschikking.

Na de open-deur-douche, toverde onze Luc witte en melkchocolade muizen op tafel naast lekkere paprikanootjes. Er werd gelachen en gedronken, gegrapt en gegrold, maar ook gerechtermuisklikt en gescrold dat het een lieve lust was.

Uitslag EEVOC Sportief – Bavog: 3 – 0 (25-20, 25-20, 25-19)

* In België zijn samenstellingen met gisteren het gebruikelijkst, in Nederland met gister.

Comments are closed.

Facebook Comments