EEVOC verslaat EVO Ename B met 3 – 0 en klimt naar 2e plaats (H1P)

Zaterdag 17 december 2016

Gisterenavond kregen we EVO D’hondt Ename B op bezoek. EVO is, na een mindere start, goed op dreef en had in de laatste 4 wedstrijden 3 overwinningen behaald, waaronder een schitterende zege tegen Vamos, de leider in de reeks. Bovendien is Ename-coach Sven Blansaer ‘kind aan huis’ in EEVOC, wat voor extra motivatie zorgt bij beide ploegen.
EEVOC-coach Luc Verkimpe kon op al zijn manschappen rekenen om de 3e plaats in de rangschikking te verdedigen.

De 1e set startte gelijkopgaand, maar halfweg konden we, dankzij een feilloze afwerking van Frederik Van Beveren een kloof slaan (18-12). Het verschil in foutenlast werd groter en EEVOC kon vlot de set binnenhalen (25-17).

In set 2 konden, we met Mathias De Mol aan opslag en een rendabel blok, maar liefst 11 punten op rij scoren (14-4) en die 10 punten-kloof aanhouden tot 20-10. Maar EVO legt niet zomaar het kopke en kwam, na een ‘goedkope gele kaart’ voor protest, plots beter voor de dag. De garde van Sven scoorde enkele reeksen en leek terug te kunnen komen, maar op een stand van 24-18 kregen wij toch de eerste setbal. Voor de bezoekers een quasi onmogelijke opdracht en na een laatste stuiptrekking (24-21), kon EEVOC-opposite Grégory Van Acker de pelikanen, vanop positie 1, de genadeslag toedienen (25-21).

In de gevreesde 3e set stonden we voor het eerst achter bij de eerste technische time-out (6-8). De zero-tolerantie-politiek van de scheidsrechter leverde Ename, na protest van de coach, een rode kaart op, waardoor we gelijk kwamen (8-8). We slaagden erin een voorsprong op te bouwen (18-13), maar een verbeten Ename kon bij 24-20, 4 matchballen onschadelijk maken en terugkeren tot 24-24. Maar op het cruciale moment ging de foutenlast terug omhoog en kregen we, met een plaatsbal buiten, het wedstrijdpunt cadeau (27-25).

Bij de bezoekers zagen we flitsen van individueel talent. Maar de zware hamer van Jens Clauwaert kwam te weinig tot scoren en ook de schitterende eerste tempo-aanval van middenaanvaller Martijn Cantaert kwam te weinig tot zijn recht. Wij wensen de ploeg van Sven het beste toe in de competitie en hopen dat ze nog veel wedstrijden mogen winnen (en punten afpakken van onze rechtstreekse concurrenten …).
EEVOC was collectief sterker en speelde, in de rally, ook verdedigend een beresterke partij. Opposite Grégory Van Acker speelde zich opnieuw in de kijker. Hij toonde gisteren nog maar eens zijn scorend vermogen op de belangrijke momenten. Goed bezig Greg!

Dit is de eerste 3-0 overwinning van het seizoen! En dankzij de 1-3 overwinning van Ass’nee op Zele-Berlare, klimmen we op naar de 2e plaats in de rangschikking.

Uitslag EEVOC – EVO Ename: 3 – 0 (25-17, 25-21, 27-25)

Dit was de laatste wedstrijd van het jaar 2016. Volgende week liggen we knusjes onder de kerstboom, ons pakske open te maken. Onze eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 14 januari 2017 om 15.30 uur (reserven om 14.00 uur) tegen JTV Dero Zele-Berlare B in zaal ‘De Zeven’, Koevliet 1, 9241 Zele.
Supporters op post!

Comments are closed.

Facebook Comments