EEVOC wint vijfsetter in Zottegem (Heren 1e prov.)

Zaterdag 3 december 2016

Zaterdagavond waren wij te gast bij Mezo Zottegem. Onze Cédric kon door een blessure niet spelen en moest aan de kant blijven bij zijn Jolientje.

In set 1 gingen we halfweg onderuit tegen Mezo, dat vooral punten verzamelde via zijn opposite Jonathanu Van Herreweghe (25-17).

In de 2e set konden wij direct een kloof slaan (4-9) (11-18) en kwamen aanvallend duidelijk beter voor de dag. Bovendien kregen we, door een opslagmisser van Zottegem, het setpunt cadeau (19-25).

In de 3e set demonstreerde EEVOC, zowel blokkerend als aanvallend, een grote overmacht en ging de thuisploeg volledig de mist in door een opeenstapeling van fouten (14-25).

Toch ging het in de 4e set weer mis. Zottegem wisselde zijn setter voor de 17-jarige Corneel Iemants, die met verfrissende spelverdeling (lees: door eindelijk ook midden Dieter aan te spelen) het duidelijk vermoeide Zottegem naar setwinst kon loodsen (25-22).

In de 5e en beslissende korte set was EEVOC heer en meester. Met zwaar opslaggeschut en aces van Jelter Buzeyn en Jasper Declercq sloeg de thuisreceptie volledig ‘tilt’. In geen tijd kwamen we 1-7 voor en stond het Bevegemse Vijverwater de thuisploeg aan de lippen. Na het keerpunt op 3-8 konden wij het spreekwoordelijke kalf dan ook gecontroleerd verzuipen (8-15).

Vlak na de wedstrijd ontstond een kleine verbale schermutseling, nadat een van de thuissupporters het verlies niet kon verkroppen. Vreemd eigenlijk, als je bedenkt dat Mon zich net voordien nog ludiek en op theatrale wijze had opgesteld als de figuurlijke verliezer van een spelletje ‘broek van ’t gat’, opdat de thuissupporter toch nog een beetje een overwinningsgevoel zou genieten.

Na verlies in onze 2 laatste partijen, knopen we weer aan met een overwinning.
Volgende week, zaterdag 10 december 2016, spelen we om 16.00u (voorwedstrijd om 14.30u) in de Edugo Arena tegen VDK Gent, dat momenteel laatste staat in de rangschikking.

Uitslag Mezo Zottegem – EEVOC: 2 – 3 (25-17, 19-25, 14-25, 25-22, 8-15)

Comments are closed.

Facebook Comments