EEVOC verliest in bewogen vijfsetter tegen Kuros Zulte (H1P )

Zaterdag 19 november 2016.

Zaterdagavond kregen we Kuros Zulte over de vloer.
Het beloofde een schitterende wedstrijd te worden met 2 ploegen die de 3e plaats delen in het klassement, spectaculair volleybal brengen en willen vechten voor de aansluiting met de top in de hoogste provinciale reeks.

De 1e set startte dan ook in een gezonde spanning met een hoge amusementswaarde en een scoreverloop dat de supporters kon bekoren. EEVOC kwam het eerst op setbal en kon meteen winnend afsluiten met een ace van receptiefenomeen Mathias De Mol (25-23).

Set 2 ging dan weer naar Zulte, dat onder de stuwende kracht van opposite Pieter Verhamme en receptie-hoek Stef Engels, halfweg de set het commando overnam om het niet meer af te staan en de eerste setbal kon omzetten in deelwinst (22-25).

Maar de wedstrijd werd aardig verknoeid door de 2 aanwezige rode duivels, die van bij het westrijdbegin elkaar verschillende keren moesten frequenteren om terug te komen op beslissingen. Toegekende punten terug afnemen en aan de tegenpartij schenken zijn nefast voor de geloofwaardigheid van de wedstrijdleiding! Bovendien werd er danig gecompenseerd, dat het smeulend protest bij beide ploegen stilaan overging naar een lopend vuur. Een eerste steekvlam van frustratie leverde in de 3e set bij 7-9 een gele kaart op voor EEVOC. Ondanks alles bleven beide ploegen het beste van zichzelf geven in deze ongemeen spannende set.
De sfeer raakte echter volledig verpest bij stand 24-25 (setbal!) door het toekennen van een rode kaart aan EEVOC voor spelvertraging bij wissel, waardoor Kuros ongevraagd de 3e set cadeau kreeg (24-26).

In set 4 ging het weer mis. Hernemen van beslissingen is zelfs voor de meest ervaren markeerder een hel. Bij een score van 2-5, bleek plots iets mis met de rotaties. De wedstrijd werd onderbroken en het scheidsrechtersduo ging samen met beide spelkapiteins en markeerder in overleg om het euvel te verhelpen. Na een spelonderbreking, die veel te lang duurde, konden we, na ruim een kwartier, eindelijk weer verder.
De thuisploeg leek het minst afgekoeld en kon onmiddellijk de kloof dichten (6-6). Na een tergend lange rally kwam EEVOC op setbal en mocht Cédric Van Acker afmaken met een schitterende ‘pisbal’ (25-23).

In de beslissende 5e set namen de bezoekers direct enkele punten voorsprong (1-4), maar EEVOC kon bijbenen en met 1 puntje meer wisselen (8-7). Bij Zulte sprong Maarten Deleersnyder echter plots een halve meter hoger dan de rest en kon het verschil maken (11-15).

Dit was een wedstrijd met 2 ploegen die een pluim verdienen voor hun inzet en het gebrachte volleybalspektakel, in al zijn facetten.

De hoofdrol in deze partij werd echter opgeëist door twee rode mannetjes, die een wansmakelijke versie neerzetten van een Vlaamse komedie. Alleen waren de Gaston en Leo van dienst écht niet grappig.

Uitslag EEVOC – Kuros Zulte: 2 – 3 (25-23, 22-25, 24-26, 25-23, 11-15)

Comments are closed.

Facebook Comments