EEVOC verliest tegen Vamos Stekene B (H1P)

Zaterdag 12 november 2016

Onze heren A kregen zaterdag tegen Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas B de kans om de koppositie in de hoogste provinciale reeks te pakken. Jelter Buzeyn was extra gemotiveerd tegen de ploeg waar hij 2 seizoenen heeft gespeeld.

De 1e set begon zoals men mag verwachten in een topper: met krachtig volleybal van beide ploegen, met spannende rally’s en scores die evenwichtig omhoog kruipen. Maar wij bleken efficiënter en aan de 2e technische time-out stonden we dan ook 7 punten voor (9-16). We leken goed op weg om de eerste set binnen te halen, maar de thuisploeg vocht zich punt voor punt terug in de wedstrijd en het tij leek stilaan te keren. Net voor de aansluiting, bij 22-24, kregen we toch 2 setballen, maar we konden ze niet benutten. Vamos sprong over ons en trok een streep door onze rekening (26-24).

Set 2 werd er een om snel te vergeten. Zonder pardon kwamen we 7-0 achter. En het kwam niet meer goed. 13-2, 20-3, … dit deed pijn. De Waaslanders rolden als een pletwals over ons in deze onwaarschijnlijke set en wonnen makkelijk met 25-9.

Met de nodige peptalk slaagde EEVOC-coach Luc Verkimpe er toch in zijn manschappen strijdklaar aan de start te krijgen voor de 3e set. Het EEVOC-vonkje werd terug een vlam en het volleybalvuur knetterde en spetterde weer net als in de eerste set. Beide ploegen namen afwisselend de leiding maar het verschil werd in deze set nooit meer dan 2 punten. En we kwamen verdorie alweer op setbal, drie keer zelfs (23-24, 24-25, 25-26). Maar Stef Meskens scoorde zijn ploeg keer op keer langszij. En toen kwam Stekene op setbal. De eerste 2 konden we nog afwenden, maar bij een 3e hadden we het aan onze rekker (30-28).

Uitslag Vamos – EEVOC: 3 – 0 (26-24, 25-9, 30-28)

Nu zaterdag, 19 november om 20.00 uur ontvangen we Kuros Zulte op de Hoge Wal. Wij rekenen weer op een massale opkomst voor een zoveelste topper in deze schitterende reeks.

Comments are closed.

Facebook Comments