Vier op een rij voor EEVOC heren (H1P) na winst tegen Dynaco Lede

Zondag 6 november 2016

Voor de wedstrijd tegen Dynaco Lede, had coach Luc Verkimpe gekozen om Jelter Buzeyn als opposite te laten starten. De vrijgekomen stek op receptie-hoek werd voorbehouden aan Mathias De Mol.

Van bij aanvang bleek nog maar eens hoe alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn in de hoogste provinciale reeks. Wij konden Lede meteen goed onder druk zetten met sterk opslagwerk.
Bij EEVOC bleek Mathias in receptie de juiste strategische zet, wat extra mogelijkheden gaf qua spelverdeling. Toch koos Jasper Beelaert veelal voor positie 4 wanneer Frederik Van Beveren vooraan stond. Een verantwoorde keuze, want Fre leek wel uitgerust met een super bionische (etymologisch: beschikkend over bovenmenselijke lichamelijke vermogens) arm en scoorde aanvallend maar liefst 99%. Het thuisblok raakte geen bal en kon enkel met ‘Lede ogen’ toezien.
De taak van onze middenaanvallers werd voornamelijk herleid tot blokken en blok aantrekken, maar die werd dan ook uitgevoerd met verve.
Na winst in de eerste 2 sets (19-25 en 22-25), moesten we de 3e set, door een te grote foutenlast, verdiend aan de gastheren laten (25-21).
In set 4 waren we echter niet meer te stoppen. Van 0-4 ging het naar 4-12 en 12-20.
De Dynaco-rolpoort ging genadeloos dicht voor de thuisploeg, waardoor wij ongrijpbaar werden en de volle buit konden meenemen naar Ertvelde (17-25).

Uitslag Dynaco Lede – EEVOC: 1 – 3 (19-25, 22-25, 25-21, 17-25)

Volgende week, zaterdag 12 november om 20.00u staat de wedstrijd op en tegen Vamos Stekene op het programma. Vamos staat momenteel aan de leiding met 1 puntje meer dan EEVOC. Supporters kunnen het verschil maken! Wie gaat er mee? Place to be: Kard. J. Cardijnlaan 1 9170 Sint-Gillis Waas.

Comments are closed.

Facebook Comments