EEVOC (H1P) verslaat Panda’s

Zaterdag 29 oktober 2016

Voor onze 5e competitiewedstrijd van het seizoen mochten we VC Panda’s Lokeren A ontvangen.
Lokeren heeft in de huidige competitie, net als wij, 2 overwinningen behaald, maar had thuis wel leider Vamos afgedroogd met 3 – 1 cijfers. EEVOC was met 2 klinkende overwinningen in de laatste 2 wedstrijden opgeklommen naar de 4e plaats in de rangschikking.

De 1e set was vanaf de eerste seconde ongemeen spannend. Lange rally’s met krachtig aanvals- en schitterend verdedigingswerk – getekend Simon De Schepper – bezorgden de supporters kippenvel. Beide ploegen kwamen op setbal, waarbij EEVOC uiteindelijk bij de 4e kans kon uitmaken (29-27). Het scheidsrechtersduo moest het in deze set meerdere keren ontgelden na vertwijfelende en twijfelachtige beslissingen.

De 2e set was het niet anders. Wij mochten nog maar eens getuige zijn van een strijd waarin alle spelers van beide ploegen tot het uiterste gingen. Natuurlijk werd er wel eens een kans gemist en dat bracht wat frustratie met zich mee. Jasper Declercq demonstreerde in deze set 2 keer hoe je dit oplost: volgende bal torenhoog 1e tempo door het midden komen en, slim aangespeeld door zijn setter, de bal snoeihard in de 3 meter-lijn meppen: BAM! De bezoekers waren echter niet te vermurwen.
De Panda’s hadden wel 4 setballen nodig om na 1 uur wedstrijd (!) een 1e deelwinst binnen te halen (27-29).

In de 3e set kwamen wij direct voor. Op een bepaald moment kreeg hoekspeler Frederik Van Beveren de ingeving de denkbeeldige schietschijf naar de straat te verplaatsen en dat bleek een schot in de roos. Jelter Buzeyn volgde zijn voorbeeld, aan Lokerse zijde bleef de straat open en EEVOC kon aan de lopende band punten scoren en de set uitspelen (25-15).

De 4e set startten wij in mineur. Bij de Panda’s leek de bamboe verteerd en Lokeren kwam in één ruk 0-6 voor. Maar EEVOC vocht zich terug in de wedstrijd en kwam halfweg de set op gelijke hoogte (13-13). Lokeren moest tegen ons sterk blok telkens aanvallend herkansen en vond geen verweer tegen een beresterke Frederik Van Beveren die droog bleef scoren in de straat. Na een zoveelste opslagmisser bij Lokeren, bracht Mathias Demol ons met een ace op setbal. Cédric Van Acker kreeg naar goede gewoonte de eer om de wedstrijd uit te blokken (25-19).

Lokeren had misschien wel een puntje verdiend tegen ons, maar wij mogen, ook verdiend, de volle 3 punten laten optekenen. Alle ploegen in onze reeks zijn bijzonder aan elkaar gewaagd. Het verschil zou wel eens kunnen bepaald worden door de libero-speler. En wij hebben, met Simon De Schepper, de absolute nummer 1 in huis. Proficiat mannen!

Uitslag EEVOC – VC Panda’s Lokeren A: 3 – 1 (29-27, 27-29, 25-15, 25-19)

Comments are closed.

Facebook Comments