Dames B met volle buit thuis tegen Belvoc Belsele

Dames B (2e prov. A) doen het verre van slecht als pas overgekomen ploeg in een hogere reeks. Na de eerder reeds verworven puntjes in 2 (verloren) vijfsetters hebben ze nu voor de 2e keer op rij een 3 punten zege op het conto.
Dit vertaalt zich in een voorlopige 4e stek in het klassement. Enige relativering is hier echter op zijn plaats want 2 ploegen kregen een forfait aangesmeerd wegens administratieve vergissingen op het wedstrijdblad.

Omdat de ploeg geplaagd wordt door blessureleed (Lisa en Paulien: sterkte meiden!) kwam Emma Verkimpe (M17N1) de ploeg versterken in de voormatch. Bedankt Emma!
Omgekeerd ging Rani, na de voormatch, de ploeg M17N1 ondersteunen in de wedstrijd tegen VDK Gent.

In de ouverture van de voormatch werd de druk op de thuisploeg door de Wase meiden danig opgelegd dat ze al snel tegen een kloofje aankeken (5 – 8). De bezoeksters gingen verder op de ingeslagen weg en zagen de kloof zelfs aandikken (11 – 16) om een 1e deelwinst op het scorebord te laten zetten: 16 – 25.
In de herneming nam de thuisploeg aanvankelijk het voortouw (8 – 6) en kon de omgekeerde score van de 1e set laten noteren bij de 2e TTO: 16 – 11. De 5 puntenkloof werd echter volledig en snel tenietgedaan: precies een in mekaar gezakte pudding. De thuisploeg kon nog slechts 1 punt scoren en moest de 2e set ook aan de tegenstrever laten. Een echte opdoffer: 17 – 25.
Kan de thuisploeg in de korte set nog herstellen van de mokerslag en alsnog de eer redden?
Het spelverloop was nagenoeg identiek als dit van de 2e set zodat een lichte voorsprong de toestand was bij de kantwissel: 8 – 6. Daarna was het haasje over met nipte zege voor de EEVOC meiden: 16 – 14.
Eindstand: 1 – 2 (16 – 25, 17 – 25 en 16 – 14).

Hopelijk kunnen de dames B moed putten uit de weliswaar nipte laatste-set-zege uit de voorwedstrijd.

In de 1e set van de hoofdmatch had de thuisploeg het aanvankelijk moeilijk om aan te klampen (6 – 8) zodat coach Bart een kantbespreking nodig achtte (8 – 13). Het loonde want de achterstand werd omgebogen in een kloofje bij de 2e TTO (16 – 14). Daarna was het haasje-over waarbij een Wase kantpreek (23 – 21) geen kentering meer zou brengen en de thuisploeg met het kleinste verschil de 1e deelwinst op zak mocht steken: 26 – 24.
De krachtverhoudingen waren absoluut nog niet duidelijk na de 1e set.
In de herneming trok de thuisploeg meteen de registers open (3 – 0) wat de Wase coach vroeg naar de noodrem deed grijpen. Het verworven kloofje bleef overeind bij de 1e TTO (8 – 5). Het vergrootte nog zodat een 2 Wase peptalk werd ingelast op 12 – 5. EEVOC liet zich hierdoor niet pramen en ging door op het elan (16 – 6) om succesvol af te ronden met een 2e deelwinst: 25 – 12.
De derde set was quasi een kopie van de 2e (8 – 5, 12 – 5 en 16 – 7). Bij een 10 puntenkloof (19 – 9) probeerde de Wase coach tevergeefs nogmaals het tempo te breken om het tij te doen keren. De thuisploeg verzilverde een 3e setwinst (25 – 12) en tekende meteen voor een 3 – 0 zege.

Eindstand: 3 – 0 (26 – 24), 25 – 12 en 25 – 12).

Het zegerondedansje was niet enkel mooi om zien maar had bovendien en nog iets in petto: een extrakreet voor de jarige Hanne.

Proficiat coach en meiden, blijf met beide voeten op de grond en droom in stilte verder van nog meer mooie en hopelijk succesvolle speelmomenten!

Comments are closed.

Facebook Comments