EEVOC Sportief ondanks goede vorm toch uit bekercompetitie

Woensdagavond 26 oktober

In de voorronde van de bekercompetitie Theo Poffyn mochten we voor het eerst in onze prille carrièrre, hm – als ploeg althans – aantreden tegen een ploeg uit de hoogste reeks: VC Troela. Lotte Lambrecht, speelster en ploegverantwoordelijke van de EEVOC Lucky Ladies, kwam ons uit de nood helpen als scheidsrechter. Lotte was top!

Bij de opwarming namen we rustig de tijd om de technische vaardigheden van onze tegenstander grondig te scannen. Bij het scanderen van onze ploegnaam, net voor aanvang van de wedstrijd, zag ik bij iedereen blinkende ogen.

We hadden nog niet eens een bal geslagen of het stond al 4-0 in ons voordeel: een voorgift van 2 punten per set per reeksverschil is daar de enige uitleg voor. Maar we startten ook écht sterk. We richtten onze opslagkanonnen heel strategisch en scoorden dat het een lieve lust was. Wij waren één blok, de bezoekers zaten à bloc. Voor we het wisten kregen we maar liefst 13 setballen! (24-10). De eersteklasser vond geen antwoord op ons foutloos spel en na 17 minuten konden wij op euforische wijze de eerste set binnenhalen (25-11).

In set 2 kon VC Troela in geen tijd ‘het gat toerijden’ en een grote voorsprong uitbouwen. Wij kenden een dipje, Troelalalaaalalaaa kreeg vleugels en vloog in vogelvlucht naar setwinst (16-25).

In de 3e set lagen we weer mooi in balans met onze gasten en wij waren mooi op weg om het 25e punt op onze naam te schrijven. Maar Troelalalala lapte ons voetje net voor de eindstreep en sprong over ons naar 22-25.

In de 3e herneming werden we gewurgd in receptie. Johan Vansever, bouwjaar 1968, en ene Koen De Baerdemaeker, wisten onze receptie zwaar op de proef te stellen vanop de opslaglijn. Stuurloos zwalpten we door de eerste sethelft. Zonder echt gebuisd te zijn, bleven wij in deze set op alle posities onder de mediaan. Maar met meer dan 10 punten achterstand, vonden we dan toch onze goede benen van de eerste set terug en fietsten we stilaan terug naar de leidersgroep (19-23).
Te laat echter. Net als een student op donderdagavond, pakte VC Troela de cocktail voor onze neus weg en dronk hem luidlachend op (20-25).

Het moet gezegd: Wij waren écht goed. F**cking good!
Na de douche werden onze smaakpapillen nog verwend door wonderlijke frangipanetaart van onze jarige. Bedankt Iris 🙂 !

Comments are closed.

Facebook Comments