H1P EEVOC te sterk voor Waasland Kruibeke in Oost-Vlaamse bekercompetitie

Zondag 23 oktober 2016

Voor de beker van Oost-Vlaanderen moesten we zondag, amper enkele uren na de vijfsetter tegen 1e divisieploeg Kalken, opnieuw aan de bak in Nieuwkerken tegen Gimm-e Waasland Kruibeke C.
Bij EEVOC kregen enkele spelers “verlof zonder wedde”, waardoor anderen uit de ruime kern het mochten waarmaken in deze bekerwedstrijd.

In de eerste 2 sets waren we echt te sterk voor de sympathieke Waaslanders, die ondanks een betere start, telkens snel op achterstand kwamen. Met het gestalteverschil in blok en opslagreeksen tot 9 punten van onder andere Timo Buyck en Gregory Van Acker, kregen de jonge wolven geen kans tegen dit sterke EEVOC (14-25 en 18-25).

In de 3e set kwam EEVOC snel langszij (5-5), maar kon door een opeenstapeling van opslagfouten (6!) geen afstand nemen van de thuisploeg. Kruibeke begon te geloven in setwinst, scoorde zijn puntjes en bleef ons op de hielen zitten.
Halfweg de set gooide EEVOC-coach Luc Verkimpe, die nog niet in zijn kaarten had laten kijken, nog een laatste troef op tafel. Michiel Pieters mocht inkomen en, net als bij het manillen, de ultieme slagen binnenhalen (21-25).

Uitslag Gimm-e Waasland Kruibeke H2P – EEVOC H1P: 0 – 3 (14-25, 18-29, 21-25)

Volleybalclub EEVOC vzw wil deze zege graag opdragen aan Davy Mues en zijn familie. Davy is nog niet vergeten.

Comments are closed.

Facebook Comments