EEVOC op een haar van stunt tegen Kalken in Vlaamse bekerwedstrijd

Zaterdag 22 oktober 2016

In de tweede ronde van de Vlaamse beker namen onze jongens het gisteren op tegen 1e divisieploeg VC Kalken. Doordat wij 2 reeksen lager spelen kregen we per set een voorgift van 4 punten. Gilbert Verkimpe verscheen voor het eerst als assistent-coach aan de zijde van zoon Luc.

In set 1 werd de voorgift van 4 punten in geen tijd teniet gedaan door een solide Kalken en bij de eerste technische time-out stond het al 7-8 in het voordeel van de bezoekers. Een dubbele wissel ten spijt was een pandoering een feit (16-25).

De 2e set konden we direct een kloof slaan naar 7-0. Met verhoogde opslagdruk konden we de keuzemogelijkheden voor de immer lachende Kalken-spelverdeler Simon Vander Sype beperken en het aanvallend divisiegeweld afblokken. De Kalkenaars konden met een 7-puntenreeks pas voor het eerst over ons springen op 13-14. Maar we groeiden zienderogen in de wedstrijd en met lange opslagreeksen van onze spelverdeler Jasper Beelaert en receptie-hoek Jelter Buzeyn kwamen we met een bom van Frederik Van Beveren zelf op setbal (25-24). De divisieploeg moest alles uit de kast halen maar kon na enkele schitterende rallye’s nipt het winstkaartje op zak steken (27-29!).

In set 3 konden we de lijn doortrekken en een lichtjes aangeslagen Kalken kon weinig inbrengen tegen het overweldigende EEVOC-offensief. Onze receptie werd met een chirurgische precisie gebracht en Jasper B bediende veelal Frederik VB die vanop positie 4 de Kalkense verdediging tot kanonnenvlees herleidde. In een set waarin Kalken niet eenmaal de leiding kon nemen, werd de eerste EEVOC-setbal meteen verzilverd (25-22).

De 4e set werd een karikatuur van set 3. Bij de bezoekers was de efficiëntie in aanval en blok ondermaats en EEVOC kon van de dip gretig gebruik maken om punten binnen te rijven. Het reeksverschil werd onzichtbaar en ondanks het wegvallen van Nils Van Heule (korte schouderluxatie), kwamen we gemakkelijk op 23-10. Kalken spartelde nog wat tegen, maar met een schitterend 2-mans killblok van Jasper De Clercq en de ingevallen youngster Grégory Van Acker konden we Bjorn Claerman en co omver blazen en een 5e set afdwingen (25-14!).

Ook in de belle konden we de voorgift van 2 punten vergroten en bij het wisselen stond het 8-4 in ons voordeel. Maar bij Kalken steeg de atletische Jens Goethals met zijn 1,79 m boven zichzelf en iedereen uit en bracht zijn ploeg met loepzuiver aanvalswerk terug in deze prachtige finale. Door een gemiste aanval van Kalken kregen we 2 matchballen (14-12). Tevergeefs, want Kalken beet sportief terug en hapte na een EEVOC time-out succesvol naar de matchbal (14-16).

Uitslag EEVOC H1P – VC Kalken H1D: 2 – 3 (16-25, 27-29, 25-22, 25-14, 14-16)

Deze wedstrijd werd gesmaakt door het thuispubliek en is een opsteker voor de huidige competitie. De vechtlust van onze mannen was ongezien. Amper 16 uren na het beëindigen van deze wedstrijd moeten we alweer aan de bak voor de Oost-Vlaamse bekerwedstrijd tegen 2e provincialer Gimm-e Waasland Kruibeke.

Comments are closed.

Facebook Comments