Reeks H1P: EEVOC collectief te sterk voor ASS’NEE

In de reeks heren 1e provinciale mochten we op zaterdag 15 oktober 2016, nog eens de Expresweg oversteken naar Assenede, om 3 punten te verdelen.

De voorwedstrijd werd verloren met 2-1.

Voor de hoofdwedstrijd mochten voor EEVOC Nils, Jelter, Cédric, Jasper B, Frederik, Jasper DC en Super Simon de arena in tegen Ass’nee.

We startten stevig in de 1e set in deze derby en bij de eerste technische time-out stond het 4-8. Maar de thuisploeg kwam onder stoom en trok de rits dicht naar 9-8. Tot aan de 2e technische time-out bleven de scores in evenwicht (15-16), waarna we sterk uithaalden en uitliepen tot 16-21. Ass’nee kwam nog terug tot 22-23, maar na time-out van Luc, speelde Jasper B Jasper DC aan, die een put in de vloer klopte en EEVOC daarmee op setbal bracht. Met een killblok van Nils konden we de eerste set binnenhalen met het kleinste verschil (23-25).

In set 2 was het weer van dattum. Zonder het commando over te nemen, bleef Ass’nee met een maximaal verschil van 2 punten constant bumperen tot 14-14. Met Jelter aan opslag konden we dan toch het verschil maken en uitlopen tot 14-19. De thuisploeg kreeg de kloof niet meer dicht en Cédric mocht het aanvallend uitmaken (19-25).

In de 3e set kwamen we aanvankelijk sterk voor de dag en konden Jasper DC en vooral Jelter Buzeyn er stevig op los bonken. Maar bij de thuisploeg kon ene Sander Geerts ook veel punten scoren door keihard ons blok te gebruiken. Door enkele zwakkere momenten in de EEVOC-receptie kon Assenede vlotjes meevaren in het zog. Bij een stand van 15-15 sloeg de thuisploeg de opslag buiten. Onze opposite Nils riep overtuigend, maar kon zich niet op tijd terugtrekken (moet je mee opletten hoor Nils … 🙂 ) en werd geraakt door de bal, waardoor Assenede voor het eerst op sprong kwam bij een technische time-out (16-15). Het spel keerde en ondanks een derde opslagmisser van de thuisploeg en 2 EEVOC time-outs, konden we geen aanspraak meer maken op setwinst en kon Ass’nee ons met een bom van nummer 6 het nekschot geven (25-20).

In de 4e set kwamen we terug fris voor de dag. Met Nils aan opslag spaarden we 8 punten op rij bijeen en kwamen wij op rozen en de thuisploeg op droog zaad te zitten (4-12). Frustratie natuurlijk bij de Assenedenaren en een rode kaart voor de coach bracht ons bij de 2e technische time-out op 6-16.
De kasseibijters gaven echter niet af en speelden nog 2 keer 4 op een rij en slopen terug tot 22-24.
Voor de talrijk opgekomen thuissupporters eindigde de terugkeer echter in een anticlimax, want met een opslagmisser kregen we het matchpunt cadeau (22-25).

Dat we nu écht wel vertrokken zijn staat als een Strandpaal boven water. Met deze tweede overwinning op rij komen we op een vierde plaats in de algemene rangschikking.

Uitslag H1P Ass’nee – EEVOC: 1 – 3 (23-25, 19-25, 25-20, 22-25).

Volgende week zaterdag 22/10/2016 spelen we om 20.00u voor de Vlaamse Beker tegen 1e divisieploeg VC Kalken. We rekenen op een massale aanwezigheid van onze supporters als zevende man.

Comments are closed.

Facebook Comments