EEVOC vermijdt nipt vijfsetter tegen LOWAVOL (H1P)

In de reeks heren 1e provinciale mochten we gisterenavond, zaterdag 8 oktober 2016, Lowavol ontvangen, een vaste klant op ons indoortornooi eind augustus en net als ons een samensmelting van hun 1e en 2e provinciale ploeg van vorig jaar.
De voorwedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 3 – 0.
Voor de hoofdwedstrijd werd Frederik naar de receptie-hoek positie geschoven en werd onze gebaarde dubbele meter Cédric in stelling gebracht voor het middencompartiment.

Van bij de start in set 1 zaten we er op met de voorhamer. Simon demonstreerde en organiseerde in verdediging en blokbeest Jasper DC trok een hoge muur op voor de middenmannen van de blauwe garde van Peter Hellemans. Spelverdeler Arno bediende zijn aanvallers en nam hier en daar gretig zijn ‘tweedehands- puntje’ mee. Fluitend kwamen we op setbal bij 24-13. Jelter schonk zijn kameraden echter een bak bier met een opslagmisser en Lowavol kwam stuiptrekkend terug tot 24-17, waarop coach Luc hun opgang brak met een time-out en we direct konden uitmaken (25-17).

In set 2 verging het ons heel wat minder goed. Vanaf stand 3-3 ging de EEVOC-motor sputteren en bij de eerste technische time-out stonden we 5-8 achter. Lowavol profiteerde van deze inzinking en de veelvuldig gespeelde pipe-aanval deed de teller vlotjes draaien. Bij de 2e technische time-out stond het dan ook 9-16. Op 10-19 wisselde Luc Verkimpe zijn spelverdelers, waardoor Jasper B terug zijn kans kreeg na een blessure. We kwamen warempel nog terug tot 18-24, maar bij de 2e setbal voor de bezoekers was het schaap de preut af (19-25).

De 3e set leek tot bij de 1e technische time out een afkooksel van de tweede set (5-8), maar dan realiseerden we een lange opslagreeks en konden we in 1 ruk doorstoten van 7-10 naar 14-10 en daarna ging het vlotjes naar 20-13. Op 24-15 heroverde Lowavol nog 1 keer de opslag maar schonk ons de 3e set door de opslag achteraan buiten te slaan (25-16).

Bij het begin van de 4e set kregen we een bus supporters bij na een klinkende 3-0 zege van onze dames A tegen Vamos. De mannen van Zaffelare waren echter niet onder de indruk van het extra vocale aanmoedigingsgeweld en weigerden het kopke te leggen. Ondanks het peren van Jelter en Frederik, bleef het scorebord mooi in evenwicht van 1-1, 2-2, 3-3 naar 7-7, maar aan de 1e technische time out hadden we toch de leiding (8-7). Daarna ging de evenwichtsoefening vrolijk door van 13-13, 16-16, 17-17, tot 20-20.
Omdat Frederik niet akkoord ging met het fluiten van een toetsfout van onze libero, lanceerde hij een raketje naar de maan en werd ervoor beloond met een gele kaart (20-22). Een gevaarlijke 5e set stond lelijk op de loer, maar onze jongens kwamen terug langszij (22-22) en na time-out van de bezoekers ging het naar onze eerste matchbal (24-22).
Maar de thriller ging door en het werd nog 24-24! Maar na een zoveelste geblazen netfout kwamen we opnieuw aan opslag en konden we de wedstrijd uitblokken (26-24).

Proficiat mannen! Bedankt supporters!
Volgende week zaterdag om 20.30u staat de derby ASS’NEE – EEVOC geprogrammeerd.

Uitslag H1P EEVOC – Lowavol: 3 – 1 (25-17, 19-25, 25-16, 26-24)

Comments are closed.

Facebook Comments