Wedstrijdverslag EEVOC Sportief – Crescendo Gemengd

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017 is er een waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk. Door de afwezigheid van onze hamer Paul en de blessure van onze Kris, moesten we 2 middenmannen missen. Kris maakte zich zeer nuttig door de wedstrijd te leiden vanop de scheidsrechtersstoel. Iedereen speelde goed zijn zone, maar ik had de indruk dat we allemaal net iets meer fouten maakten dan vorige vrijdag. Dat vertaalde zich dan ook in punten.

De eerste set haalden we zelden ons beoogde niveau. We hingen constant aan de rekker en stelselmatig vergrootte onze puntenachterstand op Crescendo. We beëindigden de eerste set dan ook in mineur op op 12-25.

De tweede set verliep heel wat vlotter. Enkele mooie opslagreeksen zorgden ervoor dat we mooi in het zog bleven gedurende de ganse set. We hadden echter, net als in de eerste set, problemen om in receptie en bal bij de spelverdeler te krijgen, waardoor die veel extra meters moest maken en het moeilijk werd om een zuivere pas af te leveren voor de aanvallers. Bovendien leken de aanvallers ook een mindere dag te hebben. Maar al bij al lieten we toch ook enkele mooie fases optekenen en scoorden we in deze tweede set 19 punten (19-25).

In de derde set moest het dan maar gebeuren. En het gebeurde ook warempel: we namen resoluut de leiding en hielden onze bezoekers lange tijd 3 punten achter ons. 15-13 stond het op een bepaald moment. De Zelzatenaren gooiden het op dat moment over een andere boeg met gericht opslagwerk en diepe aanvallen. Zij gingen overstag en wij langzaam maar zeker over boord. We verloren het zelfvertrouwen in receptie en ook aan de spelverdeling en het aanvalswerk vonden we geen boei meer om ons aan vast te klampen. Net als de Titanic in 1912 gingen we 104 jaar later volleybalgewijze stilletjes kopje onder (17-25).

Uitslag EEVOC Sportief – Crescendo Gemengd: 0 – 3 (12-25, 19-25 en 17-25).

Het is jammer, maar onze zoneverdediging zat echt wel al veel beter dan vorige week. Receptioneel waren we echter, ook bij minder sterke opslagen, echt de mindere van Crescendo.
De bezoekers verdienden dan ook de volle buit.

Vanavond krijgen we een nieuwe kans in de wedstrijd tegen Apero !
We steken allemaal een tandje bij en zo krijgen we een mondje vol (?! … ).

Comments are closed.

Facebook Comments