Wedstrijd De Woeste Tikkers – EEVOC Sportief

Vrijdagmorgen 16 september 2016 hadden we allemaal onze laatste centimeter afgeknipt van onze lintmeter. Eindelijk … na weken intensieve trainingsarbeid konden we onze eerste wedstrijd van ons tweede seizoen spelen. De Woeste Tikkers waren onze gastheren- en dames in de Eurohal van Zelzate, het grensdorp waar in de jaren stillekes zout werd gewonnen uit het veen. Tot zover dit kleine wist-je-datje …
Ann V, Iris, Nancy, Valérie, Dirk, Kris, Luc VB, Paul en Tom waren de uitverkorenen om de knielappen aan te trekken in deze aantrekkelijke derby.

In set 1 begonnen De Woeste Tikkers heel enthousiast aan opslag en haalden het eerste punt binnen.
Na de volgende opslag volgden een paar balwisselingen en konden wij het punt scoren: 1-1, maar het splinternieuwe digitale scorebord weigerde onze punten bij te tellen. Het oude flip-over tafelmodel werd dan maar weer bovengehaald. Toch kwamen er een hele tijd geen punten bij aan onze kant, maar deze keer was niet het scorebord of de bediener ervan de schuldige. De thuisploeg had gewoon een goed moment in zijn beste rotatie en scoorde punt na punt tot 6-1.
Beetje bij beetje kwamen we meer in het spel en de rally’s werden langer. Uiteindelijk speelden we op het zelfde niveau, maar we konden de puntenkloof niet meer dichten (25-15).

In set 2 startten we met 2 wissels. Kris startte in de plaats van Luc VB als receptie-hoek. Onze
tegenstander was ook in deze set net iets beter in het afdwingen van de kostbare punten en had ook een tikkeltje meer geluk op de balans bal net binnen/net buiten en stilaan losten we de rol. Onze recepties waren iets minder en bovendien misten we iets te veel opslagen. Halfweg de set kwam Tom in de plaats van Kris, maar ook die wissel kon het tij niet keren. Bedoeling was om Kris terug in te brengen, maar dat werd vergeten (sorry Kris 😥 ). Zonder echt te imponeren won de thuisploeg ook deze set met overtuigende cijfers (25-17).

In de derde set hadden de Zelzatenaren toch enig last an concentratieverlies. Kris kon terug aantreden op zijn vertrouwde middenpositie. Wij hielden de focus scherp en legden hen het vuur aan de schenen. De bordjes gingen gelijk op en iedereen ging ervoor.
Op 23-21 scoorden De Woeste Tikkers en kwamen daarmee op set- en matchbal (24-21). Wij heroverden de opslag (24-22), maar op onze opslag ging de bal in het net: 25-22 en game over … De Woeste Tikkers pakten verdiend de volle buit, maar wij waren verre van de makkelijke prooi.

Einduitslag De Woeste Tikkers – EEVOC Sportief: 3 – 0 (25-15, 25-17, 25-22).

Na de wedstrijd speelden we nog een vriendschappelijke set. Daarin waren we outstanding 🙂 (?!).
Bedankt Woeste Tikkers voor jullie sportieve houding tijdens onze confrontatie.
Er is mij wel iets heel positiefs opgevallen tijdens deze wedstrijd: onze foutenlast aan het net was bijzonder laag. Proficiat daarvoor aan iedereen!
Bovendien wil ik ook een dikke pluim geven aan onze Dirk. Dirk slaagde erin om met een slimme en eenvoudige manier van volleyballen, heel efficiënt punten te verzamelen. Hoog blok op de hoek?
Dirk demonstreerde “technisch blokje-buiten slaan” of “balletje hoog over spelen naar de moeilijkst te verdedigen plaatsen op het veld”. Stond Dirk als spelverdeler en de fantastische Roemeense reus aan de overzijde stond op onze 2? Dan koos Dirk net iets meer voor onze 4 om de pas naartoe te sturen. Toen ik hem in de kleedkamer feliciteerde met zijn prestatie, was zijn antwoord heel simpel: “maar wel 2 opslagen gemist, dat zou toch niet mogen”. Van winnaarsmentaliteit gesproken!

Comments are closed.

Facebook Comments