Logo eevoc website

Fotogalerijen
Het beeldmateriaal (foto’s en filmpjes)van de club wordt tijdelijk opgeslagen bij Google foto’s.
Hieronder volgt een lijst met het momenteel opgeslagen beeldmateriaal
Video’s

Richtlijnen en suggesties
Het gebeurt meer en meer dat ploegen foto’s of video’s maken van een of andere activiteit. Dit zijn uiteraard lovenswaardige initiatieven!
Zij die werken met Google en Gmail weten dat ze gratis een Google(Gmail)account kunnen aanmaken waar 1 gigabyte (1 GB) GRATIS webruimte wordt voorzien voor bvb het uploaden van foto’s (video’s).
Op onze EEVOC-(gmail)account is die webruimte bijna volledig ingenomen.
Opschonen moet dan ook af en toe wel eens gebeuren.
Bij deze wordt opgeroepen om zoveel mogelijk zelf het beeldmaterieel te beheren (uploaden, opslaan,…).
Een Google-account aanmaken leer je hier.
Hoe een Gmailaccount aanmaken, leer je hier. Het is gratis en biedt vele mogelijkheden waaronder een degelijk e-mailprogramma.
De beeldverwerker Google foto’s is hierbij een uitstekend programma, een aanrader en vrij makkelijk te gebruiken.
Wil men zijn foto’s delen met anderen, door ze bvb via de site ter beschikking te stellen, dan is een link ernaartoe vereist.
Dit programma voorziet in de aanmaak van een link. Zorg er wel voor dat de beelden door iedereen mogen worden gezien (in te stellen bij de eigenschappen van het album).
Stuur gewoon de link naar de webmaster met vraag om het te posten.Video’s (filmpjes) kunnen ook via YouTube worden geüpload. Ook hier is een linkregistratie voorzien. Zorg er best voor dat de filmpjes niet langer duren dan 15 minuten (maximum toegelaten tijd voor YouTube).